Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2016

Прокуратура Донецької області завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт відносно мера Торецька, який обвинувачується у сепаратизмі (ФОТО)

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно мера Торецька Володимира Слєпцова, який обґрунтовано обвинувачується в участі у співпраці з терористами та посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3, ч.2 ст.110  КК України.
 
Під час досудового розслідування слідством встановлено,  що мер пов'язаний з організацією та проведенням на території м. Торецька незаконного референдуму щодо оголошення державної самостійності терористичної організації «ДНР».
 
Посадовець, 15 квітня 2014 року, головував на засіданні сесії міської ради та вносив до порядку денного питання щодо призначення незаконного референдуму у м. Торецьку.  Окрім мера та депутатів, участь у сесії приймали представники терористичної організації «ДНР», які закликали визнати псевдо-республіку та незаконно зняли і винесли з сесійної зали стяг України.
 
Нагадаємо, 17 серпня прокурор Донецької області Євген Бондаренко особисто вручив меру міста Торецька (колишнього Дзержинська) повідомлення про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.
 
На теперішній час за клопотанням прокуратури Донецької області Влодимир Слєпцов перебуває під вартою.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 733