Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2016

На Донеччині повідомлено про підозру податківцю – одному з організаторів конвертаційного центру

Слідчим відділом прокуратури Донецької області повідомлено про підозру 47-річному заступнику начальника оперативного управління Маріупольської ОДПІ ГУДФС у Донецькій області у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364(зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України.
 
Встановлено, що посадовець, маючи спеціальне звання «полковник податкової міліції» у період 2015-2016 років,  діючи у складі злочинної групи здійснював дії з прикриття діяльності конвертаційного центру, що заподіяло державі шкоду в розмірі близько 40 млн грн.
 
Конвертаційний центр діяв на території  м. Маріуполя та м. Харкова, до складу злочинної групи входили: організатор,  який керував роботою центру у м. Маріуполі, помічник організатора, який керував «конвертом» в м. Харкові та ще двоє громадянин.
 
На теперішній час прокуратурою до суду внесено клопотання щодо застосування до обвинуваченого міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою а також щодо відсторонення його від займаної посади.
 
Нагадаємо, 13 жовтня слідчі прокуратури Донецької області затримали 3 осіб, причетних до діяльності конвертцентру, в тому числі і організатора.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3114