Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2016

На Донеччині заочно судитимуть танкіста терористів «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно 32-річного чоловіка з Чернігівщини, який добровільно вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР».
 
Під час слідства встановлено, що з листопада 2014 року чоловік воював у складі окремого танкового батальйону 1 армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР».  Поплічника бойовиків забезпечили військовою камуфльованою формою, вогнепальною зброєю та в подальшому призначили членом екіпажу  танку.
 
У складі екіпажу бойової машини вказаного батальйону чоловік брав активну участь  в бойових діях поблизу Донецького аеропорту, населених пунктів Зугрес, Шахтарськ, Старобешеве, Комсомольське, Іловайськ, Оленівка, а також у бойових діях поблизу м. Вуглегірська та м. Дебальцево. Крім того,  неодноразово брав участь у захоплені у полон військовослужбовців Збройних сил України.
 
Під час участі в бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України танкіст використовував позивний «Партизан». Своїми умисними діями чоловік скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
 
На теперішній час обвинувальний акт відносно «Партизана» скеровано до суду для заочного засудження.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3057