Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2016

На Донеччині судитимуть посадовців держпідприємства, які у складі злочинної групи заволоділи більш ніж півтора мільйонами гривень

Прокуратурою Донецької області затверджено обвинувальний акт стосовно 3 посадових осіб шахти «ім. Димитрова» державного підприємства «Красноармійськвугілля», які створили організовану злочинну групу для розкрадання гірничошахтного обладнання.
 
У ході досудового розслідування  встановлено, що обвинувачені, які працювали на вказаному підприємстві на керівних посадах, незаконно продавали гірничошахтне обладнання, яке належить вказаному підприємству, загальною вартістю більше ніж півтора мільйони гривень.
 
Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч.3 ст.28 та чч. 1,5 ст.191 КК України, а саме: заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно,  в особливо великих розмірах, організованою групою, а також незакінчений замах на вчинення даного злочину.
 
Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ НП в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області.
 
Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2852