Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

Четверо членів організованої злочинної групи, які розкрадали квартири мешканців Донецької області, предстануть перед судом

Прокуратурою області спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно 4 членів організованої злочинної групи, які протягом двох років вчинили 12 крадіжок майна громадян.
 
У ході розслідування встановлено, що у 2014 році мешканець м.Новогродівки запропонував своїм знайомим (чоловікам 28-36 років) створити злочинну групу для вчинення крадіжок з квартир мешканців Селидове, Новогродівки, Покровська, Костянтинівки та їх районів.
 
Злочинці збирали інформацію про заможних громадян, вивчали їх образ життя, графіки роботи.  У подальшому, використовуючи спеціальні прилади, відкривали двері або вікна житлових приміщень, проникали до них та викрадали грошові кошти та коштовності. Окрім цього члени ОЗГ викрали автомобіль та два мотоцикли.
 
Загальна сума завданих громадянам збитків склала майже 3 млн грн.
 
Дії правопорушників кваліфіковані за ч.5 ст. 185 (крадіжка) та ч.3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.
 
Завдяки вжитим заходам у ході досудового слідства вдалося відшкодувати потерпілим більше половини із зазначених збитків. Крім цього, на майно злочинців, включаючи авто та квартири, накладено арешт.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3019