Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

Ще одного учасника терористичної організації «ДНР», який здався правоохоронцям, звільнено від кримінальної відповідальності

За клопотанням прокуратури Донецької області Краматорським міським судом ухвалено рішення про звільнення від кримінальної відповідальності мешканця Костянтинівки, який  брав участь у терористичній організації «ДНР».
 
Судом встановлено, що 62-річний чоловік з липня 2014 по червень 2016  року, будучи озброєним, здійснював охорону захоплених бойовиками терористичної організації «ДНР» будівель на території м. Донецька.  Крім того, в січні 2015 року він вступив до силового блоку так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР» на посаду розвідника-гранатометника, де отримав позивний «Монгол». У складі зазначеного підрозділу «Монгол» перешкоджав виконанню службових обов’язків співробітниками правоохоронних органів і військовослужбовцями Збройних Сил України, які намагались припинити незаконну діяльність терористичної організації «ДНР».
 
У червні 2016 року чоловік розчарувався в діяльності терористів, тому покинув територію псевдо-республіки та звернувся з відповідною заявою до СБУ у м. Костянтинівка.
 
 Довідково: на підставі ч. 2 ст. 258-3 КК України звільняється від кримінальної відповідальності за діяння, передбачені частиною першою цієї статті особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку із діяльністю такої організації, якщо в діях особи немає складу іншого злочину.
 
 
                                                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3353