Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.12.2016

Подружжя із Маріуполя засуджено за організацію підпільного грального закладу (ФОТО)

Орджонікідзевським районним судом м. Маріуполя підтримано позицію державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та визнано винними у порушенні Закону України «Про заборону грального бізнесу» двох місцевих мешканців.
 
В ході судових слухань встановлено, що у червні поточного року сімейна пара організувала в одному з нежитлових приміщень міста Маріуполя незаконний гральний заклад.  До злочинної схеми обвинувачені залучили двох жінок, які виконували функції адміністраторів, круп’є і касирів та на вимогу керівників здійснювали заходи конспірації. Пропуск до приміщення здійснювався за телефонним дзвінком та виключно для знайомих клієнтів.
 
 
Грошові кошти, отримані від гравців, вносились до центрального комп’ютеру у вигляді ставок (кредитів) та по закінченню гри видавались клієнтам у якості виграшів.
 
 У липні злочинну діяльність зловмисників було припинено правоохоронцями. В результаті обшуків у закладі та за місцем мешкання «бізнесменів» вилучено  комп’ютерну техніку, гральне спорядження, а саме - гральні фішки, колоди карт, підставки для фішок та грошові кошти.  
 
Суд визнав обвинувачених винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.27 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) та призначив покарання у вигляді  штрафу в розмірі 10000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень кожному з конфіскацією грального обладнання.
 
                                                       Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2534