Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2016

За зберігання боєприпасів чоловіка засуджено до трьох років позбавлення волі

За принципової позиції прокуратури Донецької області скасовано вирок суду першої інстанції, яким чоловікові за незаконне зберігання боєприпасів призначено покарання, не пов’язане з позбавленням волі.
 
Установлено, що на початку листопада 2015 року 40-річний мешканець Авдіївки, який раніше вже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, знайшов на узбіччі патрони у кількості понад 200 штук та гранату РГД-5. В подальшому, чоловік вирішив зберігати знахідку вдома. 
 
Селидівський міський суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, однак на підставі ст. 75 КК України, звільнив від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік та 6 місяців.
 
Прокуратура не погодилась із таким рішенням суду та внесла апеляційну скаргу.
 
За результатами перегляду апеляційним судом Донецької області вказаного вироку, суд призначив чоловіку реальне покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2932