Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

На Донеччині двох колишніх військовослужбовців судитимуть за жорстоке вбивство чоловіка

Краматорська місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у справі двох колишніх військовослужбовців, які жорстоко вбили 56-річного чоловіка.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що 27 вересня поточного року 40-річний уродженець Ровенської області та 30-річний мешканець міста Волноваха, які проходили службу в Ясиноватському районі Донецької області,  були демобілізовані із лав Збройних сил України. Покинувши місце дислокації своєї частини, чоловіки відзначали довгоочікуваний «дембель», розпиваючи алкогольні напої.
 
Вранці 28 вересня, знаходячись у садовому товаристві, розташованому в селищі Первомайське, колишні бійці зустріли місцевого мешканця та разом з ним продовжили вживати спиртне у найближчому напівзруйнованому будинку.
 
Під час застілля в компанії виникла сварка, і один із чоловіків наніс новому знайомцю близько 10 ударів ножем в область голови та шиї, а другий жорстоко побив його палицею. Від отриманих тяжких поранень потерпілий загинув на місці, а гості втекли, забравши із собою мобільний телефон жертви.
 
Завдяки скоординованим прокуратурою оперативно-розшуковим заходам зловмисників було затримано та заарештовано. Їх дії кваліфіковано за п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за попередньою змовою, вчинене групою осіб) та ч.1 ст. 185 (крадіжка) КК України.
 
Наразі досудове розслідування завершено. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі.
                                             
                                             Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3027