Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

Завдяки прокуратурі на Донеччині у власність держави повернуто 153 га земель, вартістю понад 5 млн грн

Органами прокуратури Донецької області приділяється постійна увага захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.
 
Так, Маріупольською місцевою прокуратурою № 2 вивчено законність укладання Маріупольським професійним аграрним ліцеєм договору про надання послуг з користування земельною ділянкою.
 
Установлено, що між вказаним навчальним закладом та фізичною  особою - підприємцем укладено договір про надання послуг з користування земельною ділянкою загальною площею 153 га вартістю 5,1 млн грн. Однак, як встановила прокуратура, договір укладено з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та без погодження з власником – Міністерством освіти і науки України.
 
 З цих підстав керівник Маріупольської місцевої прокуратури № 2 звернувся з позовною заявою до Господарського суду Донецької області в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до Маріупольського професійного аграрного ліцею, фізичної особи-підприємця про визнання недійсним зазначеного договору та зобов’язання звільнити вказану земельну ділянку.
 
Рішенням господарського суду Донецької області позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі, договір про надання послуг з користування земельною ділянкою  визнано недійсним.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2776