Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2016

Прокуратура Донецької області разом із Управлінням СБУ в Донецькій області повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України селищному голові смт.Миронівський (ДОДАНО ФОТО)

У середу, 14 грудня прокуратура Донецької області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ в Донецькій області повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність України голові смт. Миронівський Бахмутського району Донеччини.
 
Установлено, що 7 травня 2014 року, головуючи на засіданні Миронівської селищної ради, посадовець умисно вчинив дії з метою зміни меж території або державного кордону України. Підозрюваний вніс до порядку денного питання щодо проведення на території смт. Миронівський референдуму про визнання терористичної організації «ДНР», та в подальшому особисто позитивно проголосував за рішення Миронівської селищної ради про проведення незаконного референдуму.
 
При цьому голова пообіцяв сприяння проведенню незаконного референдуму, а саме наданням приміщень для облаштування так званих виборчих дільниць та підписанням відповідного рішення для цього, організації через представників терористів «ДНР» виїзних комісій для голосування, встановлення часу роботи так званих виборчих дільниць та роз’яснення громадянам порядку участі в незаконному референдумі.
 
На підставі підписаного селищним головою рішення щодо виділення приміщення комунальної власності, а саме Миронівського палацу культури для проведення голосування, було організовано та проведено незаконний референдум.
 
Наразі голові вручено підозру про вчинення злочину за ч. 2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
 
Нагадаємо, що справа мера Торецька, який також обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України, а також сприянні терористичної організації «ДНР», вже скерована до суду.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3278