Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2016

12 років за ґратами заочно отримав командир мотострілецького батальйону терористів «ДНР»

Вироком Слов’янського міськрайонного суду мешканця міста Торез заочно визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Під час судових слухань встановлено, що у квітні 2014 року 37-річний раніше не судимий чоловік вступив до лав терористичної організації «ДНР» та очолив один із взводів так званого ополчення у м.Слов’янськ, кількістю 12 осіб.
 
В подальшому перебував у складі незаконних збройних формувань на посадах командира Слов’янського батальйону, заступника командира 7 мотострілецької бригади 1 армійського корпусу, а також командира 1 мотострілецького батальйону 7 мотострілецької бригади 1 армійського корпусу так званого Міністерства оборони терористичної організації «ДНР».
 
За час свого перебування у складі терористів «ДНР» обвинувачений здійснював керівництво та брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО у містах: Слов’янськ, Мар’їнка, Шахтарськ, Іловайськ та Нікішине Донецької області, що призвело до загибелі українських військовослужбовців.  
 
Через те, що посібник терористів перебуває на тимчасово окупованій бойовиками території, його судили заочно. Вирок суду - 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2962