Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2016

Прокуратура Донецької області, після виявлення чисельних порушень прав ув’язнених у Волноваському ізоляторі, вимагає його закрити (ФОТО)

Заступник прокурора Донецької області Наталія Бойко, з метою перевірки умов тримання, стану матеріально-побутового та медично-санітарного забезпечення ув’язнених і засуджених, відвідала Приазовську виправну колонію №107 та ізолятор тимчасового тримання Волноваського відділу поліції Головного Управління Національної поліції у Донецькій області.
 
Під час відвідування встановлено, що умови утримання ув’язнених в ІТТ Волноваського відділу поліції не відповідають міжнародним та національним стандартам. Так, в жодній з камер не забезпечено дотримання норми житлової площі у чотири квадратних метри на одну особу. Як наслідок, в камерах навіть не вистачає місця для встановлення лавок, столів, навісних шаф тощо.
 
"Ширина третини камер менше за два метри та при наявності двох спальних місць, ув’язнені навіть не мають можливості вільно пересуватись у камері. В усіх приміщеннях підлога бетонна та не вкрита дерев’яним покриттям як того вимагають встановлені законодавством України норми. Санітарно-гігієнічні прилади вкриті іржею, брудні. Санітарний стан камерних та інших приміщень установи вкрай незадовільний. Все це сприяє можливому виникненню та розповсюдженню тяжких інфекційних захворювань", - підкреслює Наталія Бойко.
 
Особи, які утримуються в ІТТ, навіть не забезпечені постільною білизною. Ковдри, видані утримуваним особам, пошкоджені та брудні. Крім цього ув’язнені фактично позбавлені права на охорону здоров’я та належну медичну допомогу.
 
За результатами перевірки прокуратурою області підготовлено акт прокурорського реагування на ім’я керівника ГУ НП України в Донецькій області та поставлено питання про припинення діяльності ізолятору тимчасового тримання Волноваського відділу поліції.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2921