Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2017

Завдяки втручанню прокуратури державі повернуто понад 600 га землі вартістю 17 млн грн

Артемівською місцевою прокуратурою вивчено законність укладання Артемівським професійним аграрним ліцеєм договору про надання послуг з користування земельною ділянкою.
 
Встановлено, що між вказаним навчальним закладом та приватним товариством наприкінці 2015 року укладено договір про надання послуг з користування земельною ділянкою, загальною площею більше ніж 600 га.
 
Але, як встановила прокуратура, договір укладено з порушенням вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та без погодження з власником - Міністерством освіти і науки України.
 
 Керівник Артемівської місцевої прокуратури звернувся з позовною заявою  до Господарського суду Донецької області в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до Артемівського професійного аграрного ліцею та товариства про визнання зазначеного договору недійсним та зобов’язання звільнити земельну ділянку, вартість якої сягає 17 млн грн.
 
Ухвалою господарського суду Донецької області провадження по справі припинено у зв’язку з тим, що вимоги прокурора виконано, договір розторгнуто, земельну ділянку повернуто державі.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2781