Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2017

За втручання прокуратури у власність держави повернуто 326 га землі вартістю 9 млн грн

Слов’янською місцевою прокуратурою вивчено законність укладання Слов’янським професійним аграрним ліцеєм договору про надання послуг від з користування земельною ділянкою.
 
Встановлено, що у березні 2016 року вказаний навчальний заклад та фізична особа - підприємець уклали договір про надання послуг з користування земельною ділянкою, загальною площею 326 га, з порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про оренду землі» без погодження з власником - Міністерством освіти і науки України.
 
 З цих підстав керівник Слов’янської місцевої прокуратури звернувся з позовною заявою до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України до Слов’янського професійного аграрного ліцею, фізичної особи-підприємця про визнання недійсним зазначеного договору та зобов’язання звільнити земельну ділянку вартістю 9 мільйонів гривень.
 
Рішенням Слов’янського міськрайонного суду Донецької області позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі, договір про надання послуг з користування земельною ділянкою  визнано недійсним.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2680