Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2017

На Донеччині судитимуть членів ОЗГ, які підробляли паспорти для мешканців окупованих територій (ФОТО)

Прокуратурою Донецької області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням трьох членів організованої групи у вчиненні підробки паспортів громадян України.
 
Так встановлено, що троє осіб, двоє з яких були працівниками  міграційної служби України, в грудні 2015 року обєдналися у організовану групу для вчинення злочинів. Вони підшукували мешканців тимчасово окупованої території, яким необхідно було вклеїти фотографію в паспорти по досягненню 25 та 45 років. Правопорушники вклеювали фотокартки у паспорти без фактичної присутності їх власників, робили підроблені записи, та в подальшому перевозили через лінію розмежування.
 
В ході обшуків у членів організованої групи виявили та вилучили принтер для друку записів в паспорти, підроблені штампи та печатки державних органів, 56 підроблених паспортів, в тому числі паспорт особи, яка є членом незаконного збройного формування. Крім того, за місцем проживання фігурантів виявили понад 700 фотографії громадян України.
 
Дії обвинувачуваних кваліфіковано за ч.3 ст. 358 КК України (підробка документів), санкція якої передбачає позбавлення волі строком до 5 років.
 
Наразі обвинувальний акт передано до Приморського районного суду м.Маріуполя для розгляду по суті.
 
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2983