Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2017

На Донеччині заочно судитимуть так званого депутата терористичної організації «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно мешканця міста Донецька, який обвинувачується в участі у терористичній організації «ДНР».
 
В ході розслідування встановлено, що у квітні 2014 року 59-річний чоловік за власною ініціативою вступив до лав терористів. У листопаді, в результаті псевдовиборів в окупованому бойовиками Донецьку його було обрано депутатом так званої політичної сили «Свободный Донбасс», а також членом комітету «по природопользованию, экологии, недрам и природным ресурсам Народного Совета «ДНР».
 
Продовжуючи і по теперішній час перебувати на вказаній посаді та свідомо діючи всупереч чинному законодавству України, зловмисник приймає участь у розробці та подальшому прийнятті «законів» і «постанов»  у сфері природокористування, екології, надр і природних ресурсів, а також, використовуючи надані йому владні повноваження, висвітлює діяльність терористичної організації «ДНР» в окремих засобах масової інформації, тим самим пропагандуючи її злочинні ідеї.
 
На даний час обвинувальний акт за ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України спрямовано до суду. З огляду на те, що обвинувачений знаходиться на тимчасово не підконтрольній українській владі території, прийнято рішення про його заочне засудження.
 
Посібнику терористів загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2646