Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2017

Громадянина Російської Федерації з позивним «Якут», який воював на боці терористів «ДНР», засуджено до 8 років позбавлення волі

Костянтинівський міськрайонний суд підтримав принципову позицію Костянтинівської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні щодо 50-річного громадянина Російської Федерації, мешканця республіки Саха (Якутія), який брав активну участь у діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Установлено, що у квітні 2015 року чоловік приїхав до України та вступив до лав терористів «ДНР», а саме до одного з силових підрозділів бойовиків - батальйону «Восток» на посаду рядового стрілка та отримав позивний «Якут». 
 
Після вступу до лав терористів обвинувачений був направлений для проходження служби у м. Ясинувата, яке нині окуповане бойовиками.
 
У вересні 2015 року чоловіка було затримано прикордонниками в той час, коли він намагався потрапити у м. Маріуполь. При затриманні останній був одягнутий у камуфляжну форму, у кишенях якої правоохоронці знайшли документи, в яких чоловік просив звільнити його з військової частини незаконного військового формування так званої «ДНР». Не зважаючи на те, що росіянин своєї належності до будь-яких військових формувань не визнавав, почеркознавча експертиза підтвердила, що документи були написані ним власноруч.
 
За рішенням суду іноземного найманця визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених  ч.1ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч.1 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану території України та виїзду з неї) КК України, та засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3755