Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2017

За клопотанням прокуратури суд звільнив від кримінальної відповідальності бойовика, який добровільно вийшов з лав терористів «ДНР»

За клопотанням прокуратури Донецької області суд звільнив від покарання колишнього бойовика терористичної організації «ДНР».
 
В ході досудового розслідування встановлено, що у лютому 2015 року мешканець Донецької області за власним бажанням вступив до складу терористичної організації «ДНР», а саме - до непередбаченого законом збройного формування «Оплот».
 
Бойовики видали чоловікові військовий квиток, присвоїли військове звання «рядовой» та призначили на посаду водія військової частини. До його функціональних обов’язків входило технічне обслуговування автомобільного транспорту, здійснення транспортування членів НЗФ та продуктів.
 
Після 4-місячної служби на терористів, він розчарувався в ідеології «руського миру», добровільно вийшов з лав бойовиків та звернувся до правоохоронних органів, вирішивши скористатися програмою СБУ «На тебе чекають вдома».
 
Враховуючи позицію державного обвинувачення, а також те, що чоловік співпрацював зі слідством та сприяв розкриттю злочину та не брав участі у бойових діях, суд, відповідно до ч.2 ст.258-3 КК України, звільнив його від кримінальної відповідальності.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2937