Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2017

Мешканця Краматорська судитимуть за замах на умисне вбивство поліцейського

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування за фактом замаху на умисне вбивство співробітника правоохоронного органу.
 
У ході розслідування встановлено, що увечері 1 січня поточного року на одній із вулиць міста Краматорська між шістьома чоловіками, які знаходились у стані алкогольного сп’яніння, виникла сварка, що заважала громадському порядку.
 
У цей час 24-річний співробітник Управління патрульної поліції у Краматорську-Слов’янську, який проходив повз та не перебував на службі, з метою заспокоїти компанію, зробив чоловікам зауваження. Проте у відповідь
один із них умисно наніс поліцейському удар обухом сокири по голові.
 
Лише втручання іншого чоловіка  не дало зловмиснику змоги завершити свій злочинний умисел та врятувало правоохоронцю життя. Внаслідок зухвалого нападу поліцейський отримав закриту черепно-мозкову травму, перелом лівої тім'яної кістки і забій головного мозку.
 
Правопорушника було затримано та заарештовано, його дії кваліфіковано за ч.2 ст.15 та ч.1 ст. 115 (замах на умисне вбивство) КК України.
 
На теперішній час обвинувальний акт прокуратурою  спрямовано до суду для розгляду по суті. За скоєння вказаного злочину 38-річному чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2859