Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2017

На Донеччині судитимуть громадянина РФ, який працював розвідником терористичної організації «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в терористичній організації) стосовно громадянина Російської Федерації.
 
Установлено, що у грудні 2015 року 28-річний мешканець  Краснодарського краю приїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області, де вирішив вступити до лав бойовиків. Отримавши звання єфрейтора, він проходив службу в якості чергового пункту управління розвідки терористів «ДНР».
 
Під час несення служби, він здійснював прийом дзвінків із спостережних постів про проведені обстріли, місця розміщення позицій ЗС України, задіяних у проведенні антитерористичної операції, а також здійснював нанесення цих позицій на топографічну карту.
 
Протиправні дії іноземного найманця були припинені співробітниками СБУ у січні поточного року, під час його спроби потрапити до м. Маріуполя.
 
За клопотанням прокуратури Донецької області суд обрав обвинувачуваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі обвинувальний акт прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті.
 
За співпрацю з терористами росіянину загрожує до 15 років за ґратами.
 
 
 
                                                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2870