Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

Прокуратура домоглась реального покарання винуватцю двох ДТП, в одній з яких загинула людина

Апеляційний суд Донецької області повністю підтримав принципову та виважену позицію державного обвинувачення та скасував занадто м’який вирок чоловікові, з вини якого у дорожньо-транспортних пригодах одна людина загинула, а друга зазнала тяжких травм.
 
Подія сталася 8 вересня 2012 року у Волноваському районі. Близько 21:30, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 58-річний мешканець міста Донецьк спрямував автомобіль  Toyota Camry, належний ПАТ «Великоанадольський вогнетривкий  комбінат», на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з автомобілем «ЗАЗ 110206». Внаслідок ДТП пасажир останнього отримав чисельні травми.
 
Продовжуючи нехтувати Правилами дорожнього руху, правопорушник не зупинився і знов виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем Ford Granada, водій якого від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці. Скоївши другий тяжкий злочин, донеччанин з місця пригоди втік, та через два роки його було затримано та заарештовано. 
 
Вироком Волноваського районного суду Донецької області чоловіка  було визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо воно спричинило смерть потерпілого) та засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років, але з випробуванням на 3 роки, тобто умовно.
 
Прокуратура Донецької області не погодилась із вказаним рішенням суду та подала апеляційну скаргу. Прийнявши ґрунтовні доводи обвинувачення, Апеляційний суд Донецької області скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким засудив винуватця ДТП до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2464