Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

У Маріуполі за отримання хабара посадовця засуджено до 5 років в’язниці

Орджонікідзевський районний суд міста Маріуполя погодився із позицією державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та визнав 40-річного чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Так, встановлено, що у червні 2015 року головний спеціаліст відділу технічного нагляду охорони праці та пожежної безпеки Управління технічного нагляду, охорони праці та технічної безпеки Державної інспекції сільського господарства в Донецькій області, використовуючи своє службове становище, вимагав та отримав від мешканця Маріуполя неправомірну вигоду у сумі 4000 грн.
 
За ці гроші посадовець пообіцяв у короткий термін видати чоловікові посвідчення тракториста без складання іспитів.
 
Спіймали хабарника «на гарячому» - саме під час передачі коштів та посвідчення. За клопотанням прокуратури суд його заарештував, але з альтернативою внесення застави у сумі майже 100 тис грн. Обвинувачений вказану суму застави сплатив та втік на тимчасово окуповану територію Донецької області. Через це судили його заочно.
 
За отримання хабара суд призначив посадовцю 5 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Оскільки вказаний вирок є заочним, строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання засудженого.
 
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2329