Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2017

На Донеччині за отримання хабара у сумі 80 тис грн представники прокуратури, СБУ та Нацполіції затримали двох поліцейських (ФОТО)

До Управління СБ України у Донецькій області звернувся мешканець міста Маріуполя з інформацією про те, що працівник поліції вимагає у нього неправомірну вигоду у сумі 3000 доларів США за повернення йому раніше  вилученого автомобіля.
 
Слідчі прокуратури Донецької області за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 368 ч.3 КК України (вимагання неправомірної вигоди) та в ході слідчо-оперативних заходів встановили, що група працівників Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Донецькій області вимагають також неправомірну вигоду у сумі 5000 доларів США від іншого громадянина за не притягнення його до кримінальної відповідальності за угон автотранспортного засобу.
 
У ніч з 4 на 5 березня працівники прокуратури Донецької області спільно з працівниками Управління СБУ в Донецькій області та Управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції  України після отримання грошей від громадянина у сумі 80 000 гривень на блокпосту  автодороги Маріуполь-Мелекіне  затримали заступника начальника 3 відділу та старшого уповноваженого Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Донецькій області.
 
В ході обшуку вилучено частину отриманих правопорушниками грошей.  
 
Обох поліцейських затримано та оголошено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Наразі прокуратура готує клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3549