Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2017

Ще одному так званому «міністру» терористичної організації «ДНР» загрожує 15-річне ув’язнення (ФОТО)

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування стосовно так званого «міністра будівництва та ЖКГ терористичної організації «ДНР».
 
Слідчими встановлено, що у період з листопада 2014 року по вересень 2015 року 70-річний мешканець міста Донецьк Рассадніков В.Я., вступивши до лав терористичної організації «ДНР» та зайнявши вказану посаду, видавав псевдодокументи незаконної установи (зокрема, про формування тарифів на житлово-комунальні послуги), призначав та звільняв керівників підприємств, контролював фінансово-економічну діяльність окремих галузей житлово-комунального господарства.
 
Крім того, у лояльних до терористів ЗМІ чоловік активно висвітлював діяльність очолюваної ним установи та пропагував ідеї щодо легітимної діяльності «ДНР». Таким чином правопорушник забезпечував реалізацію завдань політичного блоку терористів «ДНР» шляхом виконання покладених на «міністерство» повноважень, тобто вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме - участь у терористичній організації.
 
На даний час обвинувальний акт скеровано до суду. Оскільки посібник терористів перебуває на тимчасово окупованій терористами території, його очікує заочне засудження.
 
За санкцією інкримінованої статті чоловіку загрожує до 15 років ув’язнення.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2608