Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2017

Мешканця Авдіївки, який був інформатором бойовиків, засуджено до 5 років позбавлення волі

Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав мешканця міста Авдіївка винним у злочинній співпраці з терористичною організацією «ДНР».
 
В ході судових слухань встановлено, що у березні-травні 2015 року 28-річний чоловік, діючи умисно, передавав представникам незаконних збройних формувань інформацію про дислокацію та переміщення військовослужбовців і військової техніки Збройних Сил України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції на території міста Авдіївка та у Ясинуватському районі.
 
Посібник терористів, маючи позивний «Білий», по мобільному телефону підтримував зв'язок з бойовиком на прізвисько «Сміт». Результатом передачі вказаних даних становились ворожі обстріли позицій українських воїнів.
 
Злочинні дії інформатора були припинені співробітниками Служби безпеки України. Чоловіка затримали та заарештували. Попри невизнання зловмисником своєї провини, державним обвинуваченням, яке підтримувала Костянтинівська місцева прокуратура, її доведено повністю.
 
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) КК України, чоловік найближчі 5 років проведе за ґратами.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3051