Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.03.2017

Апеляційний суд залишив без змін вирок пастору-педофілу, якого засуджено до 13 років позбавлення волі

За принципової позиції прокуратури Донецької області колегія суддів Апеляційного суду Донецької області залишила без змін вирок суду першої інстанції, яким до тривалого позбавлення волі засуджено маріупольського пастора-педофіла.
 
Прокурором, під час судових слухань, надано достатньо доказів провини 65-річного громадянина, який з 1996 по 2012 роки був єпископом не канонічної церкви у місті Маріуполі. Починаючи з 1999 по 2012 роки він розбещував та насильно вступав у статевий зв'язок природним і неприродним способами з малолітніми та неповнолітніми дівчатами, які відвідували дану церкву. За це він обіцяв дітям відпущення гріхів.
 
Всього, за даними слідства, пастор зґвалтував та розбестив 13 дівчат.
 
Маріупольський суд визнав пастора, який розбещував та ґвалтував неповнолітніх дівчат, винним та засудив до 13 років позбавлення волі. Сторона захисту з вироком не погодилась, оскаржила його в апеляційному порядку, наполягаючи на невинності пастора.
 
9 березня Апеляційний суд Донецької області визнав необґрунтованими доводи апеляційних скарг адвокатів та залишив без змін вирок місцевого суду. За вчинення злочинів, передбачених за ч. 3, 4 ст.152 (зґвалтування малолітньої та неповнолітньої особи), ч. 2, 3 ст.153, (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинені щодо малолітньої та неповнолітньої особи) та ч.1, 2 ст.156 (розбещення неповнолітніх) КК України обвинуваченого засуджено до 13 років позбавлення волі.
 
         Вирок суду набув чинності.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2435