Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2017

Колишнього міліціонера, який співпрацював з бойовиками, але добровільно вийшов з лав терористів, звільнено від кримінальної відповідальності

Слідчими прокуратури Донецької області під час досудового розслідування встановлено, що у червні 2014 року начальник лінійного пункту міліції на ст. Костянтинівка УМВС України в Донецькій області, 1977 р.н., маючи звання майора, порушив присягу працівника міліції та став співпрацювати з представниками терористичної організації «ДНР».
 
Він чергував на блокпостах бойовиків у м. Костянтинівка, яка на той час була тимчасово окупована представниками незаконних збройних формувань, перевіряв автотранспорт та осіб, які перетинали блокпост.
 
Проте, через деякий час міліціонер розчарувався в ідеології «руського міру» та добровільно вийшов з лав терористів, повідомивши про це правоохоронні органи України.
 
Дії чоловіка було кваліфіковано за ч.1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності терористичної організації). Але, враховуючи щире каяття та співпрацю зі слідством, за клопотанням прокуратури Донецької області суд звільнив вже колишнього правоохоронця від кримінальної відповідальності відповідно до вимог ч.2 ст. 258-3 КК України.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2866