Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2017

За принципової позиції прокуратури учасник злочинної групи, який під час окупації Маріуполя грабував підприємства та викрадав людей, проведе за ґратами 10 років

Апеляційним судом Донецької області винесено остаточний вирок посібнику терористів «ДНР», який у складі організованої групи вчинив низку тяжких та особливо тяжких злочинів на території міста Маріуполя у квітні – травні 2014 року.
 
Встановлено, що обвинувачений, 1988 р.н., на початку квітня 2014 року, перебуваючи у м. Маріуполь, вступив до незаконного збройного формування самопроголошеної «ДНР» та був призначений бійцем групи з охороні міста та барикад.
 
Так, 16 квітня, коли місто знаходилось під тимчасовим контролем бойовиків, він у складі озброєної банди ще з 17 особами викрали  з території військової частини № 3057 у м. Маріуполі вогнепальну зброю та бойові припаси до неї.
 
Також в період травня – червня 2014 року разом з іншими зловмисниками чоловік скоїв розбійні напади на магазини: «АЛЛО-гарант», ТК «Щирий кум» та ТЦ «Примор'є»  спричинивши шкоду підприємствам у розмірі  майже 1,5 млн грн.
 
У цей же період обвинувачений та його спільники шляхом застосування насильства заволоділи 5 новими автомобілями «Хюндай I30», спричинивши ТОВ «Богдан-Авто Маріуполь» шкоду у розмірі  близько 1 млн грн.
 
Крім того, дана озброєна банда займалась викраденням людей з метою отримання винагороди. Так, досудовим слідством встановлено та доведено участь обвинуваченого у 3 епізодах викрадення жителів м. Маріуполя з метою вимагання грошових коштів. Зловмисники викрадали мирних мешканців та знущалися над ними у підвалах. Двоє громадян після сплати грошей були звільнені, третій потерпілий після побиття помер у лікарні.
 
В ході досудового розслідування у обвинуваченого та в його гаражі виявлено та вилучено значну кількість зброї та боєприпасів до неї, а також техніку, викрадену з магазинів, і автомобільні номерні знаки.
 
У понеділок, 20 березня, ухвалою Апеляційного суду Донецької області, завдяки принциповій позиції прокуратури області, залишено в силі вирок Жовтневого районного суду міста Маріуполя, яким обвинуваченого засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Вирок набув чинності.
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2645