Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2017

За клопотанням прокуратури Донецької області організаторці наркотрафіку на окуповану територію обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (ФОТО)

Уродженка Донецька 1985 р.н. обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів).
 
Слідством установлено, що жінка налагодила схему з транспортування на тимчасово окуповану бойовиками територію Донецької області особливо небезпечного наркотичного засобу – метадону. До своєї протиправної діяльності жінка також залучала виконавців – тих, хто транспортував наркотик.
 
Так, правоохоронцями задокументовано 2 факти. Перший – наприкінці минулого року. Тоді поліцейські у Бахмуті виявили у подарункових свічках майже 100 грамів метадону. Сумку із «подарунками» на прохання заарештованої зустріла на автовокзалі її знайома.
 
Другий епізод стався 15 березня поточного року. Під час огляду автомобіля на посту поліції «Мангуш» поліцейські виявили під обшивкою 857 згортків метадону, які перевозив пасажир 1991 р.н., загальною вагою близько 500 гр.
 
У середу, 22 березня, Жовтневий районний суд підтримав клопотання прокуратури та заарештував підозрювану на 60 діб із можливістю внесення застави у сумі 480 тис грн.
 
Також, днями раніше, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і для наркокур’єра, якого затримали у Мангуші. Призначена його сума застави складає 96 тис грн.
 
Довідково: на «чорному» ринку вартість 1 грама вказаного наркотику складає від 600 до 800 грн. На тимчасово окупованих територіях вона сягає 3000 грн.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2293