Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.03.2017

Мешканець Авдіївки, який був інформатором у терористів «ДНР» засуджений до 8 років ув’язнення

Добропільский міськрайонний суд Донецької області призначив чоловіку, який сприяв незаконній діяльності терористичної організації «ДНР», покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
 
В ході судового розслідування встановлено, що у квітні 2015 року 44-річний мешканець міста Авдіівка погодився співпрацювати з терористами. Зловмисник збирав дані про дислокацію військової техніки і особового складу Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні Антитерористичної операції в районі міста Авдіївка і у Красноармійському районі, та за допомогою мобільного зв’язку передавав їх координатору інформаторської межі бойовиків з позивним «Сємьорочка». Наслідками «роботи» інформатора ставали ворожі обстріли українських позицій.
 
Наприкінці травня 2015 року злочинну діяльність посібника терористів припинили співробітники Служби безпеки України.
 
У судових засіданнях обвинувачений своєї провини у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації), не визнав. Проте Костянтинівською місцевою прокуратурою, яка підтримувала у вказаному процесі державне обвинувачення, надано достатньо обґрунтованих доказів протиправної діяльності підсудного. Погодившись з правовою позицію прокуратури, суд визнав чоловіка винним в інкримінованому злочині.
 
Нагадаємо, 6 березня 2017 року на Донеччині винесено вирок ще одному інформатору «ДНР» з міста Авдіївка - за співпрацю з терористами 28-річний чоловік отримав 5 років в’язниці.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2144