Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2017

За невиплату заробітної плати на лаві підсудних опинився керівник ПАТ «Азовмаш»

Маріупольською місцевою прокуратурою № 2 за оперативним супроводженням Управління захисту економіки в Донецькій області завершено досудове розслідування за ч.1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної плати) стосовно керівника ПАТ «Азовмаш».
 
«Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, будучи керівником підприємства та службовою особою, зобов’язаний був додержуватися вимоги чинного законодавства України, що передбачає право громадян на своєчасне отримання заробітної плати за працю. Але з лютого по липень 2016 року безпідставно, умисно не виплатив заробітну плату 83 працівникам підприємства на загальну суму 2,5 млн грн», - повідомив начальник Кальміуського відділу Маріупольської місцевої прокуратури №2 Євген Даглі.   
 
            Наразі обвинувальний акт прокуратурою затверджено та спрямовано до суду для розгляду по суті.
 
Крім того, за клопотанням прокурора слідчим суддею винесено ухвалу про накладення арешту на рахунки підприємства шляхом заборони будь-яких видаткових операцій по рахунках, за виключенням виплати заробітної плати та обов'язкових платежів до державного бюджету зі сплати податків та зборів.   
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3150