Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2017

Прокуратурою Донецької області попереджено неефективне використання майже 60 млн грн бюджетних коштів

Прокуратурою області попереджено неефективне використання майже 60 млн грн, виділених на закупівлю медичної інформаційної системи обробки викликів та ведення пацієнтів, моніторингу та управління автомобілями швидкої медичної допомоги на базі системи GPS, Комунальною лікувально-профілактичною установою «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
 
Встановлено, що замість проведення відкритих тендерних торгів, КЛПУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» безпідставно провело тільки переговорну процедуру, що є грубим порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».
 
 Проте, робити це установа не мала права, оскільки предметом закупівлі стало не тільки програмне оснащення, а й різноманітне комп’ютерне та побутове устаткування, яке реалізують за меншу ціну підприємства країни.
 
На ці порушення звернуто увагу управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області, яке підтримало позицію прокуратури області, та запропонувало КЛПУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» анулювати вказане рішення.
 
Після звернення прокуратури Донецької області та управління Східного офісу Держаудитслужби рішення про закупівлю скасовано.
 
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2644