Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2017

4 роки за ґратами отримала інформаторка і корегувальниця вогню бойовиків на Донеччині

Дзержинський міський суд визнав обґрунтованими і вичерпними доводи державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та засудив до реальної міри покарання мешканку Ясинуватського району Донеччини, яка сприяла незаконній діяльності терористичної організації «ДНР».
 
У ході судових засідань встановлено, що з вересня 2014 року по січень 2015 року 47-річна мешканка селища Розівка за власною ініціативою співпрацювала з терористами. Маючи мобільний зв'язок з двома представниками озброєних формувань, жінка передавала їм детальну інформацію і точні координати місць дислокації, маршрутів пересування особового складу і техніки Збройних Сил України та інших військових підрозділів, задіяних в Антитерористичній операції.
 
Зокрема, інформатор «працювала» на території смт. Новгородське Дзержинської міської ради та у Костянтинівському районі. Крім  того,  на виконання завдань бойовиків, вона займалася корегуванням артилерійського вогню, який вівся бойовиками у бік українських позицій.
 
У лютому 2015 року злочинні дії пособниці терористів були припинені співробітниками Служби безпеки України.
 
За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації), жінка отримала покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2530