Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2017

Мешканця Слов’янська засуджено за ухилення від служби в ЗСУ

Завдяки принциповій позиції Слов’янської місцевої прокуратури, судом винесено обвинувальний вирок чоловікові, який ухилявся від призову за мобілізацією до Збройних Сил України.
 
В ході судових слухань встановлено, що у 2015 році 38-річний мешканець міста Слов’янська, за станом здоров’я придатний до проходження строкової військової служби, отримавши повістку про призов, згідно із Указом Президента України «Про часткову мобілізацію на території України», не з’явився без поважних причин до призовного пункту.
 
Крім того, стороною обвинувачення доведено, що з метою ухилення від служби в ЗСУ чоловік неодноразово виїздив за межі місця проживання і певний час перебував на  території Російської Федерації. Проте у лютому 2017 року правоохоронці встановили його місцезнаходження та притягли до відповідальності.
 
За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) КК України, Слов’янський міськрайонний суд призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 1 рік.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3380