Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2017

Прокуратурою припинено систематичне заволодіння бюджетними коштами посадовими особами одного з навчальних закладів міста Торецьк

Установлено, що впродовж 2011-2015 років головний бухгалтер спільно з директором навчального закладу, шляхом службового підроблення бухгалтерської документації, створювали фіктивну економію фонду оплати праці, а в подальшому заволодівали грошовими коштами, внаслідок чого державі завдано збитків на загальну суму майже 160 тис грн.
 
Незаконно отримані бюджетні гроші посадовці розтратили на користь третіх осіб шляхом матеріального заохочення інших працівників навчального центру.
 
Торецький відділ Костянтинівської місцевої прокуратури, встановивши наявність достатніх доказів у вчиненні особою кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 (службове підроблення) та ч.4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, повідомив головному бухгалтеру навчального центру про підозру.
 
            На теперішній час досудове розслідування триває.
 
Додатково: Костянтинівська місцева прокуратура з метою забезпечення відшкодування завданих збитків звернулася до суду з клопотанням про накладання арешту на майно підозрюваних, яке на теперішній час задоволено. Також прокурором пред’явлено цивільний позов в інтересах держави.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2614