Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2017

Колишньому депутату районної ради повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України

Під час досудового розслідування, яке проводять слідчі СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області встановлено, що депутат Великоновосілківської селищної ради Великоновосілківського району Донецької області 1960 р.н. під час подій навесні 2014 року вчинив дії з метою зміни меж території та державного кордону України.
 
Так, у квітні-травні 2014 року підозрюваний брав активну участь у підготовці та проведенні на території смт. Велика Новосілка так незаконного референдуму щодо так званої самостійності «ДНР». 
 
За вказівками депутата серед членів «виборчої комісії» було розподілено заздалегідь підготовлені так звані «бюлетені», протоколи для ведення їх обліку та безпосередньо розпочато референдуму.
 
Сам підозрюваний особисто здійснював контроль за роботою так званої «виборчої комісії», а по закінченні незаконного референдуму організував підрахунок результатів голосування та наказав передати бюлетені учасникам терористичної організації «ДНР».
        
Таким чином колишній депутат райради обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).
 
Наразі йому повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2928