Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2017

На Донеччині корегувальника вогню терористів засуджено до 6 років позбавлення волі

Добропільський міськрайонний суд Донецької області визнав 29-річного мешканця Авдіївки винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).
 
У серпні 2016 року безробітний чоловік, який умовно-достроково звільнився від відбування покарання за злочини, пов’язані з вживанням наркотиків, з політичних та ідейних міркувань почав співпрацювати з терористами так званої «ДНР».
 
Чоловік збирав дані про дислокацію, чисельність і маршрути пересування підрозділів і військової техніки Збройних сил України, задіяних в проведенні АТО в районі Авдіївки. В подальшому він передавав їх начальнику штабу однієї з військових частин псевдореспубліки з позивним «Фанат».
 
Бойовики, які знаходяться на тимчасово окупованій території Донецької області, використовували отримані дані для артилерійського обстрілу українських позицій.
 
Завдяки державному обвинуваченню, яке підтримував прокурор Добропільського відділу Костянтинівської місцевої прокуратури, корегувальника вогню засуджено до 6 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2974