Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2017

За втручання прокуратури Донецької області державі повернуто майновий комплекс вартістю 24 млн грн

Донецький апеляційний господарський суд залишив без змін рішення Господарського суду Донецької області, яким задоволено позов прокуратури  Донеччини про повернення державі цілісного майнового комплексу вартістю 24 млн грн.
 
Установлено, що у 2012 році Курахівською міською радою Мар`їнського району передано у приватну власність агропромисловій акціонерній компанії Роївський елеватор.
 
Проте, прокуратура Донецької області з’ясувала, що вказане майно передано без згоди власника – Кабінету міністрів України, а отже, рішення щодо відчуження майна прийнято з порушенням законодавства і є незаконним.
 
Прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства  аграрної політики та продовольства України до Курахівської міської ради, ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» про скасування незаконного рішення міської ради, який наразі апеляційною інстанцією задоволено.
 
Так, за втручання прокуратури, свідоцтва про право власності на комплекс будівель і споруд Роївського елеватора вартістю 24 млн грн, визнано недійсними, майно повернуто державі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3195