Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2017

У Краматорську за крадіжки майже на 250 тис грн колишнього посібника терористів засуджено до 7 років ув’язнення

У ході судових слухань встановлено, що упродовж 2015-2016 років 27-річний мешканець м. Краматорська, раніше судимий за умисне вбивство та участь у непередбачених законом збройних формуваннях, скоїв близько 30 крадіжок чужого майна, проникаючи до приміщень через вікна та балкони.
 
Загальна сума матеріальної шкоди, спричиненої громадянам, склала 230 тис грн, приватному акціонерному товариству «Укртелеком» - 9 тис грн та Краматорській міській раді – 9,4 тис грн.  В ході обшуків вдома у засудженого виявлено та вилучено гладкоствольну вогнепальну зброю, а саме – обріз, який зберігався у нього з часів служіння бойовикам терористичної організації «ДНР». 
Слід зазначити, що усі злочини чоловік вчиняв після умовно-дострокового звільнення чи у період іспитового строку. Зокрема, за службу на блокпосту терористів колишній вбивця отримав у 2015 році покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, проте вже наступного року після вироку зайнявся крадіжками.
 
Зібравши вагому доказову базу протиправної діяльності зловмисника, державне обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, повністю довело його провину.
 
За скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст.185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або що завдала значної шкоди потерпілому), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України, а також з урахуванням не відбутої частини покарання за попереднім вироком, рецидивіста засуджено до 7 років за ґратами. 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2954