Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2017

За 5 кг наркотиків – 5 років за ґратами

Прокуратура Донецької області у Апеляційному суді домоглася реального покарання для чоловіка, який придбав, зберігав та виготовив наркотичний засіб в особливо великих розмірах.
 
Під час судових слухань доведено, що наприкінці серпня 2016 року мешканець м. Слов’янська 1974 р.н. зірвав рослини дикорослої коноплі загальною масою понад 5 кг, приніс їх додому та висушив. У подальшому засуджений виготовив з листя коноплі особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.
 
У січні 2017 року, під час обшуку, правоохоронці виявили та вилучили у помешканні чоловіка вказаний наркотичний засіб. 
 
У березні Слов’янський міськрайонний суд Донецької області визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту), та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення, але з випробувальним терміном на 2 роки.
 
Прокуратура Донецької області з вказаним вироком не погодилась, вважаючи його занадто м’яким, та подала апеляційну скаргу.
 
Колегія суддів Апеляційного суду Донецької області задовольнила скаргу заступника прокурора області та ухвалила новий вирок – 5 років позбавлення волі.
 
Вирок набув чинності.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2647