Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2017

Оголошено вирок чоловіку, який незаконно придбав та використовував спеціальні засоби негласного отримання інформації

 Прокуратура Донецької області підтримувала державне обвинувачення у суді, де розглядалось кримінальне провадження стосовно 41-річного мешканця м. Покровська, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 359 КК України (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації).
 
Чоловік працював охоронцем в одному з товариств з обмеженою відповідальністю м. Покровська.  Наприкінці квітня 2016 року, маючи на меті вдосконалення системи охорони на підприємстві шляхом встановлення систем відеоспостереження, отримав від головного механіка 30 000 гривень для їх придбання. Однак засуджений не повідомив механіка про те, що вдосконалена система охорони буде здійснюватиме таємне спостереження з використанням відео та аудіо-запису за працівниками та відвідувачами підприємства.
 
У серпні того ж року під час обшуку адміністративної будівлі товариства негласні засоби отримання інформації, а саме датчики руху з прихованими відеокамерами та мікрофонами всередині було виявлено та вилучено.
 
Суд, погодившись з доводами прокуратури, визнав чоловіка винним в інкримінованому правопорушенні та призначив покарання у вигляді штрафу в сумі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 
 

кількість переглядів: 2765