Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2017

На Донеччині судитимуть родину, члени якої шахрайством спричинили банкам збитків на суму понад 5 млн грн

Як встановило слідство, у період з 2007 по 2008 роки члени однієї родини (батько, мати та 2 доньки) отримали кредити у 3 банках. Умовою отримання коштів була передача в іпотеку банківським установам нерухомого майна.
 
Не бажаючи сплачувати заборгованість по кредитам та маючи на меті заволодіння отриманими грошовими коштами, члени родини, шляхом виготовлення та використання підроблених рішень суду, внесли зміни у Державний Реєстр речових прав на майно щодо реєстрації іпотеки. Зняття іпотеки дало змогу у подальшому обвинуваченим продати нерухомість третім особам.
 
Таким чином банківські установи втратили можливість стягнути заборгованість по кредитам, а загальна сума збитків банкам перевищила 5 млн грн.
 
Наразі прокуратурою Донецької області до Краматорського міського суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно членів організованої групи за ч.4 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб в особливо великих розмірах) та ч.3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
 
Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3047