Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2017

За клопотанням прокуратури Донеччини двом співробітникам університету, підозрюваним в отриманні хабара, обрано запобіжний захід (ФОТО)

Прокуратура Донецької області повідомила про підозру керівнику однієї з філій та завідувачу кафедри Донецького національного університету ім. Василя Стуса у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
За клопотанням прокуратури Донецької області посадовцям обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
 
Нагадаємо, 24 липня прокуратура Донецької області за оперативного супроводу Управління захисту економіки в Донецькій області викрила керівника однієї з філій та завідувача кафедри Донецького національного університету ім. Василя Стуса на отриманні неправомірної вигоди.
 
Посадовці вимагали та одержали від двох студентів навчального закладу гроші - 500 доларів США з кожного.  За вказану суму вони обіцяли посприяти у написанні, захисті та видачі диплому. Гроші студенти передавали впродовж учбового року. Саме під час передачі останньої частини обумовленої суми, у розмірі 300 доларів США, у службовому кабінеті було викрито керівника філії університету.
 
 
Працівники прокуратури Донецької області спільно зі слідчими поліції провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання фігурантів, а також в адміністративних будівлях університету. За результатами обшуків вилучено 3,7 тис доларів США та 29,5 тис грн. Законність походження вилучених коштів, а також  причетність посадовців до скоєння аналогічних корупційних злочинів встановлюється.
 
Досудове розслідування триває.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2546