Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.08.2017

Жінка, через недбалість якої помер 3-місячний малюк, проведе за ґратами понад 2 роки (ФОТО)

Красноармійська місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення у суді під час розгляду кримінального провадження стосовно жінки, дії якої призвели до смерті немовля.
 
Під час судових слухань прокурором повністю доведено провину  24-річної жінки, яка проживала разом із своїм цивільним чоловіком та трьома дітьми (наймолодшому з яких було 3,5 місяці) у аварійному будинку без опалення. Горе-мати зловживала спиртними напоями та не виконувала покладені на неї законом обов'язки по догляду за дітьми - не забезпечувала нормальних побутових умов проживання та годування.
 
Зокрема встановлено, що фізичний розвиток наймолодшого хлопчика не відповідав його віку. Внаслідок недостатнього годування новонародженого, а також неналежного лікування у малюка діагностували білково-енергетичну недостатність, яка в подальшому призвела до синдрому раптової смерті немовляти.
 
Красноармійський міськрайонний суд, оцінивши надані прокурором докази, та врахувавши принципову позицію прокурора, визнав жінку винною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) КК України, та засудив до 2 років та 6 місяців позбавлення волі.
 
Довідково: у горе-матері залишилося ще двоє дітей – 3,5 та 2 років, якими зараз опікуються соціальні служби. За втручання прокуратури її позбавлено всіх соціальних виплат, які вона отримувала на дітей. На теперішній час розглядається цивільний позов про позбавлення жінки батьківських прав.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2906