Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2017

На Донеччині прокуратурою оголошено підозру командиру «отряда «Легион» та за сумісництвом «депутату» терористичної організації «ДНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року 35-річний уродженець м. Донецька добровільно вступив до складу терористичної організації «ДНР», де став командиром незаконного збройного формування  «отряд «Легион» та отримав позивний «Француз».
 
За час існування «отряд «Легион» під його керівництвом брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районі аеропорту ім. С.Прокоф’єва м. Донецька, поблизу міст Старобешеве, Дебальцево, Логвіново та на території Шахтарського району Донецької області.
 
Крім того, у листопаді 2014 року підозрюваний був обраний так званим «депутатом» від псевдополітичної сили «Донецкая Республика», а у грудні того ж року його призначили «заместителем главы комитета по охране здоровья, охране материнства и детства».
 
Спільник бойовиків бере участь у розробці та подальшому прийнятті документів з питань регулювання роботи медичних установ на захопленій бойовиками території Донеччини.
 
Також, у квітні 2016 року посібника терористів призначили «председателем» так званої «временной комиссии Народного совета ДНР», яка займається питаннями передачі ринків  «в государственную собственность», за час роботи якої під контроль бойовиків перейшло майже 80 ринків.
 
Оскільки чоловік продовжує працювати на терористів, йому офіційно оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).
Розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3577