Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2017

Мешканку Краматорська судитимуть за організацію та проведення у 2014 році незаконного референдуму

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Служби безпеки України завершено досудове розслідування протиправної діяльності колишньої організаторки проведення незаконного референдуму.
 
У ході слідства встановлено, що у травні 2014 року, коли місто Краматорськ знаходилось під контролем незаконних збройних формувань, 32-річна місцева мешканка надала добровільну згоду на участь у підготовці та проведенні так званого референдуму щодо створення самостійної держави «ДНР».
 
Будучи обраною головою дільничної виборчої комісії, що розташовувалась у приміщенні загальноосвітньої школи № 31, жінка контролювала та координувала дії підлеглих членів комісії, зокрема – в процесі обладнання місць для голосування, видачі та підрахунку бюлетенів, підписанні та передачі бойовикам протоколів з результатами проведеного референдуму. 
 
На даний час обвинувальний акт за ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України) КК України стосовно вказаної особи скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Колишній пособниці терористів загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2557