Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2017

У Краматорську повідомлено про підозру двом чоловікам, які самовільно знищили майже 140 дерев

Двоє мешканців с. Старорайське міста Дружківки підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 (незаконна порубка лісу, що заподіяла істотну шкоду) КК України.
 
Установлено, що у березні 2016 року, з метою збагачення за рахунок продажу деревини, двоє раніше судимих приятелів 24 та 26 років прибули до урочища «Тройчате», що знаходиться на території Краматорського лісництва Державного підприємства «Слов’янське лісове господарство» та, не маючи спеціального дозволу, спиляли близько 140 дерев породи дуб, ясен і клен. 
 
За цією «роботою» правопорушників викрили лісники.
 
В результаті грубого порушення законів України «Про охорону навколишнього природного середовища» та «Про природно-заповідний фонд України» значно погіршено екологічні властивості лісу, а державі заподіяно істотної матеріальної шкоди.
 
Майже півтора роки чоловікам вдавалося переховуватись від слідства, проте місцезнаходження одного з них наразі встановлено та Краматорською місцевою прокуратурою йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаного злочину. Іншому правопорушнику, який виїхав до Російської Федерації, про підозру повідомлено заочно.
 
Досудове розслідування триває.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2288