Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2017

Прокуратура повернула базу відпочинку на березі Азовського моря в державну власність (ФОТО)

Мангушським відділом Маріупольської місцевої прокуратури № 1 під час опрацювання рішень суду, розміщених в Єдиному реєстрі судових рішень, встановлено факт незаконного відчуження бази відпочинку «Вуглик», яка розташована на березі Азовського моря в Мангушському районі Донецької області та перебуває у державній власності.
 
Установлено, що рішенням Першотравневого районного суду Донецької області у червні 2016 року задоволено позов однієї з громадських організацій до державного товариства про визнання права власності на базу відпочинку «Вуглик», яка розташована в с. Білосарайська Коса. Внаслідок прийняття незаконного рішення базу відпочинку без будь-якого матеріального відшкодування її вартості передали у приватну власність.
 
За принципової позиції прокуратури на рішення Першотравневого суду Донецької області подано апеляційну скаргу в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
 
Апеляційним судом Донецької області скаргу прокурора задоволено, рішення суду першої інстанції скасовано, у визнанні права власності на державне майно відмовлено.
 
На даний час прокуратурою направлено лист на адресу державного реєстратора про внесення запису про реєстрацію права власності на базу відпочинку за державою.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2533