Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

На Донеччині судитимуть колишнього співробітника СБУ, а нині - начальника Макіївського міського відділу Міністерства державної безпеки терористичної організації «ДНР»

Під процесуальним курівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно колишнього співробітника Служби безпеки України в Донецькій області, який працює на терористів.  
 
Установлено, що 38-річний мешканець м. Донецька перейшов на бік бойовиків у 2014 році. Маючи спеціальну освіту та професійні навички, фізичну, військову та оперативну підготовку, він зайняв посаду начальника Макіївського міського відділу Міністерства державної безпеки терористичної організації «ДНР».
 
Перебуваючи на вказаній псевдо-посаді, обвинувачений здійснює оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність, спрямовану на протидію підрозділам ЗСУ, СБУ та інших формувань, залучених до проведення антитерористичної операції на території Донецької області. Окрім цього, за його вказівками здійснюються заходи, пов’язані з переслідуванням місцевих мешканців, які перебувають на захоплених територіях та нібито сприяють правоохоронним органам України.
 
Таким чином, громадянин обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме – в участі у терористичній організації та керівництві терористичною групою.
 
Через те, що він продовжує перебувати на тимчасово непідконтрольній території Донеччини, слідство проводилось в режимі спеціального досудового розслідування. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для заочного засудження. Посібнику терористів загрожує до 15 років за ґратами.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2700